Карта сайту
Приватна зона


Туризму, готельного та ресторанного бізнесу

У 2002 році за ініціативою Київського університету туризму, економіки і права, за підтримки Державної туристичної адміністрації та Асоціації навчальних закладів України туристичного і готельного профілю, рішенням Кабінету Міністрів України в університеті було розпочато підготовку фахівців за спеціальностями «Туризм», «Готельне господарство».

У 2006 році в КУТЕП почали готувати фахівців за спеціальністю «Туризм», «Готельно-ресторанно справа».
(Ліцензія МОН України Серія АЕ № 527876 від 06.01.2015р.).

Починаючи з 2010-2011н.р. на факультеті здійснюється підготовка фахівців туристсько-готельно-ресторанної галузі за напрямами:

  1. Туризм;
    Спеціалізації:
    • міжнародний туризм;
    • екскурсійна та музейна діяльність;
    • сільський туризм;
    • спортивний туризм та анімація.
  2. Готельно-ресторанна справа.

Сьогодні це потужний факультет, на якому за денною і заочною формами навчаються близько 1 200 студентів.

Декан факультету - кандидат економічних наук, доцент КУТЕП Парубець Олег Валентинович (тел. (+38 044) 543-86-19, +38-067-163-82-02, каб. № 218-а).

 

 

 

 

Декан факультету - кандидат економічних наук,     
доцент КУТЕП 
Парубець Олег Валентинович 
  

 

 

 

 

Заїкіна Тетяна Іванівна 
методист деканату



Факультет об'єднує три кафедри, які забезпечують навчальний процес за вищевказаними спеціальностями:

Кафедра „Теорії та практики туризму і готельного господарства"

Завідувач кафедри - д.пед.н., професор, ректор університету, президент Асоціації навчальних закладів України туристського і готельного профілю Федорченко Володимир Кирилович.

На кафедрі працює секція „Організації та методики екскурсійної і музейної діяльності".

Кафедра „Cоціально-гуманітарних дисциплін"

Завідувач кафедри - д.пед.н., професор, перший проректор університету Фоменко Надія Андріївна.

Кафедра „Готельно-ресторанної справи"

Завідувач кафедри - к.е.н. , професор, П’ятницька Ніла Олексіївна.

Навчаючись на факультеті, студенти здобувають фундаментальні знання з таких дисциплін як: діяльність туристської самодіяльної організації; технологія туризму; рекреація; організація сфери туристських послуг; організація екскурсійних послуг; організація транспортних подорожей; менеджмент туризму; економіка і ціноутворення в туризмі; психологія професійного спілкування; рекламна діяльність в туризмі; технологія ресторанних послуг; технологія готельної справи; менеджмент готельних підприємств; устаткування закладів готельного господарства; рекреаційні комплекси світу; туризмознавство; музеєзнавство; міжнародна готельна індустрія; корпоративна культура і управління персоналом; основи готельного етикету; організація готельного обслуговування, технологія ресторанних послуг, основи ресторанного етикету, організація ресторанного господарства, технологія продукції ресторанного господарства, управління якістю продукції та послуг в ресторанному господарстві, кухня народів світу, барна справа та інші.

Навчання на факультеті здійснюватиметься за освітньо-кваліфікаційними рівнями:

  • Бакалавр (повна вища освіта):

    • На базі повної середньої освіти термін навчання 4 роки;
    • На базі диплому молодшого спеціаліста відповідного фаху - 2 роки.

    Бакалавр з туризму підготовлений до виконання таких професійних робіт: консультант з  подорожей, консультант (в апараті органів державної влади, виконкому), оргсекретар (асоціації, союзу, федерації); референт з основної діяльності (туризм), інспектор з туризму, інструктор з основної діяльності (туризму), молодший державний інспектор, інструктор - методист з туризму та готельно-ресторанної справи.

    Бакалавр з готельно-ресторанної справи підготовлений до виконання таких професійних робіт: фахівець із гостинності в місцях розміщення (готелі, туристичні комплекси та ін.) фахівець із готельної справи, фахівець з готельного обслуговування, фахівець із спеціального обслуговування, фахівець із ресторанної справи, фахівець з кейтерингу, фахівець з організації ресторанних послуг, інструктор з основної діяльності, адміністратор залу, керівник комплексного закладу ресторанного господарства, керуючий рестораном та ін.

    Форма державної атестації - комплексний екзамен зі спеціальності, державні екзамени з двох іноземних мов.

  • Магістр:

    • На базі диплому бакалавра відповідного напряму термін навчання 1 рік 6 місяців.

    Магістр з туризму підготовлений до виконання таких професійних робіт: науковий молодший співробітник, завідувач бюро подорожей керівник туристичної групи, завідувач туристичних агенцій та бюро подорожей, завідувач агентства з іноземного туризму, екскурсознавець, гід-перекладач, консультант з туризму в апараті державного управління та ін.

    Форма державної атестації - комплексний державний екзамен, захист дипломної роботи.

    Магістр з готельної і ресторанної справи підготовлений до виконання таких професійних робіт: керуючий готельним господарством, керуючий підприємством харчування, завідувач підприємства громадського харчування, завідувач філіалу готелю, керівник структурного підрозділу - головний спеціаліст, головний адміністратор, завідувач закладу клубного типу, керуючий готелем, керуючий рестораном, начальник дільниці ресторану.

    Форма державної атестації – дипломний магістерський проект

  • Друга вища освіта:

    • Магістр з туризмознавства термін навчання 2 роки 6 місяців

Магістр з туризмознавства підготовлений до виконання таких професійних робіт: науковий молодший співробітник, завідувач бюро подорожей керівник туристичної групи, завідувач туристичних агенцій та бюро подорожей, завідувач агентства з іноземного туризму, екскурсознавець, гід-перекладач, консультант з туризму в апараті державного управління та ін.

Форма державної атестації – дипломний магістерський проект

Навчальний процес забезпечують 87 викладачів в тому числі 10 докторів наук і 53 кандидати наук. Науково-педагогічний колектив факультету плідно працює над розробкою наукового дослідження: „Туризм, готельне господарство і ресторанна справа: проблеми теорії і практики". Впродовж останніх 5 років підготовлено та видано більш ніж 160 наукових публікацій, в тому числі 120 наукових статей, 36 навчальних посібників, 5 монографій.

Впродовж навчання студенти вивчають дві іноземні мови, проходять практику у кращих готелях та туристичних фірмах Києва: «Прем'єр Палац Готель», «Спорт», «Братислава-Десна», «Либідь», «Дніпро», «Славутич», «Київ», «Хрещатик», «Русь», «Турист», «САМ», «Супутник», «Тур-Тес» і т.д.

Студенти факультету мають унікальну можливість проходити міжнародне стажування в туристичних фірмах та підприємствах готельно-ресторанних комплексах Туреччини, Німеччини, Греції, Єгипту, Болгарії.

До послуг студентів навчально-виробничі лабораторії: туристична агенція „КУТЕП-Тур", Українсько-німецький центр ресторанного навчання, навчально-виробничий готель „Гостинність".

З ІІІ курсу студенти-юнаки факультету ТГРБ денної форми навчання мають змогу навчатись на військовій кафедрі. Термін навчання 2 роки.

Насиченим та цікавим є студентське дозвілля. На факультеті традиційними стали туристські походи, спортивні змагання, огляди художньої самодіяльності. Урочисто відзначаються Всесвітній „День туризму" та „День туризму в Україні", „ День здоров'я", „День факультету", „Міжнародний день студента", новорічні свята та інші.

Студенти факультету є неодноразовими переможцями Всеукраїнських студентських олімпіад. У змаганнях зі спортивного туризму студенти факультету традиційно займають призові місця у місті та в Україні. Приймають участь у круглих столах та конференціях за напрямами „Туризм", „Готельне господарство", „Ресторанна справа", „Іноземні мови" у профільних ВУЗАХ Києва.

Кращі випускники факультету працюють в готельних комплексах:
«HAYATT», «Intercontinental», «OPERA», «Radisson SAS», «Премьер-Палац», «Братислава», «Україна»; туристичних компаніях: «САМ», «Супутник», «Гамалія»,«Test Tour».

Loading

календар подiй

20 вересня 2018
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

RSS

 

 

 

 

 



 

Украинский портАл